Sushi Nori

Potřebné ingredience
rýže /nejlépe speciální sushi rýže, ale lze použít i jinou- jasmínovou, kulatozrnnou.../
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
plátky řasy Nori
Postup přípravy
Rozprostřeme si plátek řasy a na něj napláceme cca 1 cm vrstvu rýže- na jedné straně do kraje , na druhé si necháme cca 4 cm místa.
Na rýži poklademe plátky lososa, kousky avokáda a okurky.
Pevně zabalíme, dáme do ledničky vychladnout. Po vyjmutí z ledničky ostrým nožem nakrájíme /dobré je si před každým ukrojením nůž namočit do studené vody, aby se nám nelepil/
/Maki sushi se máčí do směsi pasty Wasabi se sojovou omáčkou/
Fantazii se meze nekladou a na rýži můžeme kromě lososa dávat i jiné laskominy- tuňáka, krevety, krabí tyčinky apod.

Uvaříme si rýži, do vychladlé rýže vmícháme svařenou směs z rýžového octa s cukrem.

Na plátek řasy Nori si dáme vrstvičku rýže /na jedné straně pěkně do kraje, ne jako na obrázku :-DDD/, na ní položíme plátky lososa, kousky avokáda a okurky.

Zamotáme pevný váleček a dáme vychladit do lednice.

Po vyjmutí z lednice nakrájíme na cca 2,5 cm plátky a můžeme podávat :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu















